De gezellige spellenwinkel

Proloog schrijven

17 maart 2019

Het proloog of inleiding moet goed geschreven zijn. De lezer leest dit als eerste en bepaalt of het boek waard is om verder te lezen of niet.

Bij fantasy verhalen is dit meestal de geschiedenis waarin duidelijk wordt gemaakt welk conflict de hoofdrolspeler of spelers in zal geraken. In mijn elementenreeks is dat ook het geval. Duidelijk komt naar voren dat er een oude wereld was en daar uit een nieuw is ontstaan met dezelfde gebreken. De hoofdrolspelers zullen dus een weg bewandelen om de gebreken op te lossen.

Doordat ik een aantal jaren geleden met dit verhaal al was begonnen, ben ik natuurlijk eerst het oude proloog gaan lezen. Ik wist dat ik er niet helemaal mee blij was. Het was te kort voor mijn gevoel. Ook vond ik dingen niet kloppen. Zo denk ik er nog steeds over. Nu ik een deel van de facts sheets heb uitgewerkt en beter weet waar ik naar toe wil en hoe de hoofdrolspelers het moeten gaan klaren, kan ik ook beter mijn proloog neerzetten. Het is nog niet helemaal zoals ik hem wil, maar tijdens het schrijfproces zal dat nog wel een aantal keren veranderen.

Subtekst na de proloog

De tekst hierboven is de subtekst die ik bedacht als een mooi begin voor het eerste hoofdstuk. Het zegt veel, maar laat niet tegelijk te veel te verraden. Ik ga nu beginnen met het eerste element, lucht.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *