De gezellige spellenwinkel

Welke naam

11 maart 2019

Afgelopen week ben ik begonnen met facts sheets te schrijven. Zo hoop ik niet verdwaald te raken in mijn verhaal. Het zou een beetje raar zijn als een van de hoofdpersonages opeens iets heel anders kan, wat eigenlijk een andere personage kan. Ook landen en plaatsen maak ik een beschrijving van.

Ik was bezig met de hoofdpersonages. Deze personages komen uit het land dat ik gebaseerd heb op het Oude Griekenland. Dus hun namen moeten daarbij passen. Bij hen had ik er niet zoveel moeite mee, hoewel waarschijnlijk nog een van de namen gaat veranderen. Maar dat is normaal. Als een verhaal vordert, is het normaal om terug te gaan en denken of het nog wel past.

Een ander hoofdpersonage komt uit een ander land. Dat heb ik gebaseerd op het oude Scandinavië. Haar naam wil ik ook passend hebben. Een passende naam kiezen vond ik een stuk moeilijker. Haar naam moet namelijk ook passen bij haar doel. Meestal kun je bij Fantasy wel gedeeltelijk zelf verzonnen namen gebruiken, maar soms zijn echte namen veel makkelijker en dienen ze een doel. En dan begint de research. Namensites afgaan. Betekenissen opzoeken. Na een paar uur zoeken vond ik dan eindelijk een passende naam gevonden. Niet helemaal wat ik in gedachte had, maar het sprong eruit. Nou nog alleen een naam voor haar medereiziger. Daar ben ik ook wel even mee zoet.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *